ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ

Business Ironing Solutions

Η επιλογή του ιδανικού τρόπου επαγγελματικού σιδερώματος για την επιχείρηση σας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της εικόνας της επιχείρησης σας καθώς και της εμπειρίας του πελάτη σας. Το σιδέρωμα των υφασμάτων σας θα πρέπει να γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά, με υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος. Στο άρθρο αυτό, σας παρουσιάζουμε τις τρεις επιλογές επαγγελματικού σιδερώματος που προσφέρει η αγορά: σύστημα σιδερώματος, κύλινδρος σιδερώματος και πρέσα σιδερώματος. Θα συγκρίνουμε τις τρεις επιλογές παρακάτω για να μπορέσετε να επιλέξετε την κατάλληλη για το μέγεθος της επιχείρηση σας και τις ανάγκες σας.

Σύστημα σιδερώματος

Ironing system

Τι είναι το σύστημα σιδερώματος;

Το σύστημα σιδερώματος είναι μία σύγχρονη εξέλιξη του συμβατικού σίδερου. Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με το απλό σίδερο, όπως και ο τρόπος σιδερώματος, όμως υπάρχει μία σημαντική διαφορά: το σίδερο δεν περιέχει ενσωματωμένο το boiler. Αντί αυτού, το σίδερο συνδέεται με ένα εξωτερικό δοχείο boiler μέσω ενός λεπτού σωλήνα, που αποτελείται συνήθως από ευλύγιστο υλικό για ευκολία κίνησης. Πατώντας το κουμπί πάνω στο σίδερο, εκτοξεύεται κάθετος ατμός προερχόμενος από το εξωτερικό δοχείο ταυτόχρονα με τη θερμαινόμενη πλάκα, σιδερώνοντας έτσι τα υφάσματα που επιθυμείτε. Ένα σύστημα σιδερώματος μπορεί να σας κοστίσει από 120€ έως και 600€.
Οι βασικοί λόγοι για να επιλέξετε το σύστημα σιδερώματος είναι:
Πιο ελαφρύ και ευκίνητο από ένα απλό σίδερο επειδή το δοχείο boiler δεν επιβαρύνει το σίδερο, επομένως είναι εύχρηστο για το προσωπικό σας να το χρησιμοποιεί για αρκετές ώρες, χωρίς ιδιαίτερη κόπωση.
Μικρό και πρακτικό μέγεθος σε σύγκριση με τις άλλες δύο επιλογές, με αποτέλεσμα να μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το μεταφέρετε με ευκολία.
Το σύστημα σιδερώματος όμως, παρουσιάζει και τα παρακάτω αρνητικά που αξίζει να προσέξετε:
Καλύπτει μικρή επιφάνεια υφάσματος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές επαγγελματικού σιδερώματος, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να χρειαστεί να κάνει πολλαπλές κινήσεις για να σιδερώσει ένα ύφασμα, οι οποίες μεταβάλλονται σημαντικά ανά περίπτωση (π.χ. σεντόνια, πετσέτες). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο, άρα και χρήματα.
Χρειάζεται τακτικά αλλαγή ή refill του νερού που βρίσκεται στο συνδεδεμένο boiler ανάλογα με το μοντέλο συστήματος σιδερώματος που θα επιλέξετε.

Κύλινδρος σιδερώματος

kilindris sideromatos

Τι είναι ο κύλινδρος σιδερώματος;

Ο κύλινδρος σιδερώματος πρόκειται για την πιο industrial επιλογή επαγγελματικού σιδερώματος. Ο κύλινδρος θερμαίνεται και παράλληλα περιστρέφεται με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και ταχύτητα. Με το πάτημα ενός πεντάλ, το ύφασμα περνάει από τον θερμαινόμενο κύλινδρο και με την πίεση που προκύπτει, αφαιρούνται οι ρυτίδες και σιδερώνεται αποτελεσματικά. Ένας κύλινδρος σιδερώματος μπορεί να σας κοστίσει από 2.200€ έως και 9.000€.
Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να είναι καλή για την επιχείρηση σας, γιατί:
Μπορείτε να σιδερώσετε με ευκολία μεγάλα υφάσματα, όπως σεντόνια και τραπεζομάντιλα, καθώς ο κύλινδρος υπάρχει διαθέσιμος στην αγορά σε μήκος από 120 έως και 320 εκατοστά, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κύλινδρο καθιστοί, χωρίς περιττή ορθοστασία, καθώς είναι σχετικά εύκολος στη χρήση του.
Μπορείτε να σιδερώσετε μεγάλες ποσότητες ρούχων με ευκολία, από διάφορα είδη ρούχων και υφασμάτων (π.χ. βαμβακερά, μάλλινα), χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας και ταχύτητας περιστροφής.
Προτού επιλέξετε όμως τον κύλινδρο σιδερώματος, αξίζει να δώσετε σημασία στα παρακάτω:
Ο κύλινδρος σιδερώματος είναι το πιο ογκώδες μηχάνημα από τις τρεις επιλογές, ενώ χρειάζεται να υπάρχει χώρος και για καρέκλα ή σκαμπό για το άτομο που θα τον χρησιμοποιήσει.
Είναι η πιο ακριβή επιλογή επαγγελματικού σιδερώματος και ξεπερνάει αρκετά τις άλλες δυο, το οποίο το καθιστά ιδανικό για ξενοδοχεία με πολλά δωμάτια ή μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού.
Προσοχή όταν σιδερώνετε πολύ λεπτά ή ευαίσθητα υφάσματα, καθώς η επαναλαμβανόμενη χρήση του κυλίνδρου ενδεχομένως να προκαλέσει φθορά στα υφάσματα, όπως τα σεντόνια.

Πρέσα σιδερώματος

Τι είναι η πρέσα σιδερώματος;

Η πρέσα σιδερώματος πρόκειται για την πιο σύγχρονη επιλογή σιδερώματος που μπορείτε να βρείτε στην αγορά για την επιχείρηση σας, γεγονός που την καθιστά και την πιο ελκυστική σε σύγκριση με τις άλλες δύο. Τοποθετώντας το ύφασμα στο κάτω μέρος της πρέσας, κατεβάζετε το πάνω μέρος της προς τα κάτω και κλείνετε το ύφασμα ανάμεσα στις δύο επιφάνειες, οι οποίες το θερμαίνουν και ταυτόχρονα εκπέμπουν ατμό, για να ολοκληρωθεί το σιδέρωμα. Με τον τρόπο αυτόν έχετε ένα τέλεια σιδερωμένο ύφασμα και από τις δύο μεριές με μια μόνο κίνηση. Η πρέσα σιδερώματος για επαγγελματική χρήση μπορεί να σας κοστίσει από 600€ έως και 1.500€.
Ως η πιο σύγχρονη επιλογή σιδερώματος, η πρέσα είναι μία πολύ καλή επιλογή για την επιχείρηση σας, γιατί:
Σιδερώνετε μεγάλη επιφάνεια υφάσματος ή και πολλά τεμάχια μαζί γρήγορα και αποτελεσματικά (π.χ. πετσέτες, μαξιλαροθήκες), ακόμη και διπλωμένα.
Είναι πολύ εύκολη στη χρήση, καθώς αντί να χρειάζεται να μετακινείτε συνεχώς το χέρι σας πάνω στο ύφασμα, όπως με το σύστημα σιδερώματος, αρκεί μόνο μία απλή κίνηση του πάνω μέρους της πρέσας προς τα κάτω. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσετε και καθιστοί, εφόσον το επιθυμείτε, ενώ είναι αρκετά εύκολη στη μετακίνηση ή αποθήκευση της.
Περιέχει μηχανισμούς ασφαλείας και ενδείξεις που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη θέρμανση και τη χρήση ατμού, καθώς και να ειδοποιηθείτε για την ολοκλήρωση του σιδερώματος. Με τον τρόπο αυτό, έχετε τον πλήρη έλεγχο του σιδερώματος σας.
Μαζί με τα παραπάνω, αξίζει να προσέξετε ότι:
Συγκριτικά με τον κύλινδρο σιδερώματος, η πρέσα σας συμφέρει οικονομικά.
Αν και η κάθε μία από τις τρεις επιλογές που σας αναφέραμε διαθέτουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, πιστεύουμε ότι η πρέσα σιδερώματος είναι η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Για να ξεκινήσετε δυναμικά την αναβάθμιση των υπηρεσιών επαγγελματικού σιδερώματος της επιχείρησης σας, προτείνουμε την πρέσα Turbo Pro. Με πέντε εξειδικευμένα προγράμματα σιδερώματος για κάθε είδος υφάσματος, πίεση 50 κιλών και με δώρο για λίγες μόνο ημέρες τη βάση στήριξης, η Turbo Pro πρέσα είναι υπέρ αρκετή για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για επαγγελματικό σιδέρωμα.