ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΚΟΥΠΑΣ STICK

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

Τι είναι η επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick;

Η επαναφορτιζόμενη σκούπα stick είναι μια ηλεκτρική συσκευή που προσφέρει εύκολο και αποτελεσματικό καθάρισμα, συχνά συνδυάζει 2 σε 1 λειτουργίες, της ηλεκτρικής σκούπας και του σκουπάκι χειρός.
Το μικρό της βάρος την κάνει εύκολη στον χειρισμό και αρκετά ευέλικτη στα δύσκολα σημεία!
Το σκούπισμα δαπέδων και επιφανειών με επαναφορτιζόμενη σκούπα stick διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό λόγω των πολλών διαφορετικών λειτουργιών της.

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για την σωστή επιλογή σκούπας stick;

1. Απορροφητικότητα της σκούπας: watts και απόδοση

 

Τα watts είναι η μονάδα μέτρησης της δυναμικής ισχύς μιας ηλεκτρικής σκούπας ρεύματος, είτε συμβατικής με καλώδιο (ενσύρματης) είτε ασύρματης. Η ισχύς σε watt μιας σκούπας δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την αποτελεσματικότητα της.
Η πραγματική απόδοση της ηλεκτρικής σκούπας, δηλαδή η μέγιστη αξιοποίηση της ισχύς (watt) του μοτέρ, μετράτε σε air watts (αποτελεσματικότητα απορρόφησης).
Στο ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας stick δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα το οποίο μεταφέρει τη σκόνη στο δοχείο συλλογής, έτσι ο όρος air watts χρησιμεύει στην πιο αντικειμενική μέτρηση της απόδοσης μιας ηλεκτρικής σκούπας.
Ο συνδυασμός ενός ισχυρού μοτέρ και των air watts, εγγυάται την αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση κατά το καθάρισμα επιφανειών όπως χαλιά και δάπεδα.

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

2. Αυτονομία και διάρκεια μπαταρίας

Είναι σημαντικό οι επαναφορτιζόμενες σκούπες χειρός να έχουν ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της συσκευής χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χώρου.
Εξετάστε προσεκτικά την αυτονομία της σκούπας stick και επιλέξτε την κατάλληλη σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η χωρητικότητα και το είδος της μπαταρίας καθώς και η συχνότητα φόρτισης επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου συνιστώνται για γρήγορη φόρτιση και σταθερή απόδοση. 

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

3. 2-σε-1: σκούπα και σκουπάκι χειρός

Η ευελιξία είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των εργασιών για το καθάρισμα του σπιτιού. Η δυνατότητα να έχουμε όσο περισσότερα εξαρτήματα και λειτουργίες σε μια συσκευή μας “λύνει τα χέρια”.
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό η σκούπα stick που θα επιλέξουμε να συνδυάζει πολλαπλές λειτουργίες όπως το να μετατρέπεται εύκολα σε σκουπάκι χειρός για πιο δυσπρόσιτα σημεία και μικρότερες επιφάνειες όπως πάγκους ή το αυτοκίνητο.

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

4. Φιλτράρισμα της σκόνης

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα της σκούπας να φιλτράρει και να συγκρατεί τη σκόνη και τα λεπτά σωματίδια που απορροφάει.
Είτε υποφέρετε από αλλεργίες είτε όχι, είναι απαραίτητη η σωστή υγιεινή του αέρα στο σπίτι. Κατά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα επαναπροωθείται ένα ποσοστό της σκόνης στον αέρα.
Αυτό κάνει την τεχνολογία φιλτραρίσματος της σκούπας ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ώστε να διασφαλίσουμε τη σωστή υγιεινή του χώρου μας.
Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

5. Χαλιά και κατοικίδια

Κάποιες επιφάνειες είναι πιο απαιτητικές όταν πρόκειται για το καθάρισμα τους και αυξάνουν τις απαιτήσεις στις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε.
Τον χειμώνα, η ύπαρξη χαλιών στο σπίτι απαιτεί την τακτική και αποτελεσματική καθαριότητα τους. Σε αυτή την περίπτωση η σκούπα stick που θα επιλέξουμε θα πρέπει να ενδείκνυται για χαλιά.
Ειδικά σε περίπτωση που κατοικεί κάποιο ζωάκι και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις τρίχες του σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού, η επιλογή μιας σκούπας stick που απορροφά χωρίς να τυλίγει τις τρίχες γύρω από τη βούρτσα είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Σκούπα Stick: 5+1 χαρακτηριστικά για σωστή επιλογή

6. Σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι συσκευές καθαρισμού γίνονται όλο και πιο σύγχρονες με διάφορα χαρακτηριστικά που κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο και αποτελεσματικό.
Φωτισμός Led για εντοπισμό σκόνης σε δυσπρόσιτα και σκοτεινά σημεία, αυτόματη ανίχνευση τύπου επιφάνειας για αυξομείωση ισχύς και ψηφιακή οθόνη για απεικόνιση όλων των απαραίτητων πληροφοριών, είναι μερικά από τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη σκούπα stick τον καλύτερο σύμμαχο μας στο καθάρισμα. 
EXTRA TIP: Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέξεις να επενδύσεις σε μία τέτοια ηλεκτρική συσκευή να λάβεις υπόψη σημαντικούς παράγοντες όπως η εγγύηση, το service και την αμεσότητα εξυπηρέτησης.


Η εταιρεία SPK Elna βρίσκεται πάντα δίπλα σου εδώ και 40 χρόνια, προσφέροντας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας με 5 χρόνια εγγύηση και εξειδικευμένο service.


Εδώ θα βρεις τις σκούπες stick από την SPK Elna.